CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Mesajul de felicitare transmis de președintele Nicolae Timofti președintelui Ucrainei, Petro Poroșenko

„Am ferma convingere că tradiţionalele relaţii de bună vecinătate, prietenie şi colaborare reciproc avantajoasă, existente între Republica Moldova şi Ucraina, vor cunoaşte o dezvoltare dinamică și pe viitor, în beneficiul ambelor state. În opinia mea, realizarea coerentă şi cu succes de către ţările noastre a cursului de integrare europeană deschide noi oportunităţi întru aprofundarea în continuare a cooperării bilaterale”.

Mesajul de felicitare transmis de președintele Nicolae Timofti președintelui Republicii Malta, Marie-Louise Coleiro Preca

„Cu această frumoasă ocazie, constat cu satisfacție dezvoltarea ascendentă a colaborării moldo-malteze, Republica Moldova beneficiind, pe parcursul ultimilor ani, de susținerea constantă a Republicii Malta în vederea realizării obiectivului său strategic de integrare în marea familie europeană, fapt pentru care țin să-mi exprim profunda gratitudine”.

Mesajul de felicitare transmis de președintele Nicolae Timofti președintelui Republicii Macedonia, Gjorge Ivanov

„Cu această frumoasă ocazie, îmi exprim ferma convingere că Republica Macedonia va înregistra progrese semnificative pe calea integrării europene. Totodată, țin să reiterez disponibilitatea Republicii Moldova de a dezvolta, şi pe viitor, în mod pragmatic şi constructiv, dialogul bilateral, pentru ca perspectiva europeană a țărilor noastre să devină realitate”.