CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Mesajul de felicitare transmis de președintele Nicolae Timofti președintelui României, Traian Băsescu

„Țin să-mi exprim și cu această ocazie recunoștința pentru sprijinul fără rezerve pe care România l-a acordat Republicii Moldova pe parcursul celor zece ani în care ați condus statul român. Datorită hotărârii și energiei cu care ați pledat cauza Republicii Moldova, am obținut statutul de țară asociată cu Uniunea Europeană și liberalizarea regimului de vize”.

Mesajul de felicitare transmis de președintele Nicolae Timofti președintelui Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdogan

„Constat cu multă bucurie frumoasele realizări ale Turciei – țară care își făurește cu consecvență libertatea, democrația și bunăstarea. Apreciez, de asemenea, și bunele relații dintre Republica Moldova şi Republica Turcia, cu atât mai mult că anul 2014 a fost unul rodnic la acest capitol, odată cu intrarea în vigoare a Acordului privind abolirea regimului de vize și semnarea Acordului de Comerţ Liber bilateral. Am ferma convingere că raporturile de prietenie și cooperare moldo-turce vor continua să se dezvolte și pe viitor, în beneficiul ambelor popoare”.

Mesajul de felicitare transmis de președintele Nicolae Timofti președintelui Republicii Federative a Braziliei, Dilma Rousseff

„Profit de această frumoasă ocazie pentru a constata cu satisfacție bunele raporturi de colaborare, existente între țările noastre, și de a-mi exprima ferma convingere că, prin eforturi comune, relațiile de prietenie și cooperare dintre Republica Moldova și Republica Federativă a Braziliei vor cunoaște o dinamizare și aprofundare atât pe dimensiunea cooperării comercial-economice, cât și în cadrul dialogului constructiv la nivelul organismelor internaționale”.

Mesajul președintelui Nicolae Timofti cu prilejul Zilei juristului

„Ține de onoarea noastră să reabilităm acest sistem în forma pe care și-au dorit-o cei care au stat la începuturile sale. De prestația juriștilor depinde succesul de mai departe al țării noastre și bunăstarea tuturor compatrioților noștri, nu numai a unora dintre ei. Cu toții avem dreptul la un tratament corect și egal din partea instituțiilor statului. Dar ceea ce legile, și în primul rând Constituția, garantează, Dumneavoastră trebuie să îndepliniți. Nu uitați niciodată că nimeni nu este mai presus de Lege”.