CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Mesajul Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul celui de-al șaselea Summit al Parteneriatului Estic

Este o plăcere să vă vorbesc personal astăzi, în cadrul celui de-al șaselea Summit al Parteneriatului Estic. Mult așteptatul Summit este o oportunitate pentru noi de a face bilanțul progresului nostru și de a reafirma angajamentul Republicii Moldova pentru agenda Parteneriatului Estic. Un parteneriat care se bazează pe interese reciproce, pe valori și responsabilitate comune.

Discursul Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la deschiderea celei de-a 10-a reuniuni anuale a CORLEAP

Vă mulțumesc pentru oportunitatea de a participa la deschiderea celei de-a 10-a reuniuni anuale a Conferinței Autorităților Regionale și Locale a Parteneriatului Estic (CORLEAP). Am încrederea că această reuniune va aduce valoare întregii rețele a autorităților regionale și locale din regiunea noastră și va contribui la consolidarea în continuare a comunităților și autorităților administrației locale din Moldova.

Discursul Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul panelului „Prevenirea și combaterea corupției”, Summitul pentru Democrație 2021

Este o onoare pentru mine să mă adresez acestui forum de nivel înalt de Ziua Internațională Anticorupție în numele cetățenilor țării mele, Republica Moldova. În ciuda eșecurilor pe care le-au trăit în trecut, cetățenii Republicii Moldova continuă să creadă în importanța fundamentală a justiției. Ei și-au unit din nou forțele pentru a cere politicienilor să pună capăt corupției omniprezente, care a periclitat tânăra noastră democrație.

Mesajul doamnei Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, la evenimentul „Acțiuni comune de împădurire a Moldovei”

Mulțumesc pentru că ați acceptat invitația la evenimentul de astăzi, unde ne propunem să discutăm cum decurg pregătirile pentru programul național de împădurire, care este o prioritate a actualei guvernări și o prioritate pentru mine în calitate de Președinte. Sper că discuția de astăzi ne va ajuta să stabilim etapele ce trebuie parcurse pentru pregătirea acestui program național așa încât cel târziu la sfârșitul anului viitor să putem să-l punem în aplicare.