CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

SUA anunță un ajutor suplimentar de urgență, de 300 de milioane de dolari, pentru susținerea cetățenilor și sprijinirea proiectelor în sectorul nostru energetic

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu și Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, Kent D. Logsdon, anunță că SUA planifică să ne ofere, prin USAID, o finanțare suplimentară de 300 de milioane de dolari ca să depășim criza energetică. Intenția Statelor Unite de a ne ajuta a fost anunțată de Administratoarea USAID, Samantha Power, astăzi la Washington.

Șefa statului a discutat cu Ambasadorul Ucrainei, Marko Șevcenko, în contextul marcării unui an de la invazia rusă

Astăzi, când comemorăm un an de la începerea războiului Rusiei contra Ucrainei, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko. Șefa statului a transmis condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut oamenii dragi în acest război nejustificat. Ucrainenii au toată admirația noastră pentru curajul cu care își apără patria, ne apără pe noi și apară întregul continent european în fața agresiunii Rusiei.

Președinta Maia Sandu s-a văzut cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu: „România ne-a fost un veritabil pilon de stabilitate”

Șefa statului și-a încheiat vizita de lucru la București la Palatul Parlamentului, unde a vorbit cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, despre susținerea coaliției de guvernare din România pentru proiectele destinate Republicii Moldova. La fel, s-a discutat și despre modalitățile prin care poate fi extinsă cooperarea economică și despre eforturile noastre de a menține stabilitatea.