CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Președinta Maia Sandu a discutat cu Secretarul General al Organizației Internaționale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo

În ajunul Zilei Internaționale a Francofoniei, șefa statului a avut o întrevedere Secretarul General al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), Louise Mushikiwabo, aflată într-o vizită la Chișinău. Republica Moldova este una dintre cele 88 de țări membre ale marii familii OIF - francofonia reprezentând un spațiu de solidaritate și cooperare din care facem parte.

Mesajul Președintei Maia Sandu, către cetățeni, în plenul Parlamentului: „În 2030 Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a ținut, astăzi, un discurs către cetățeni, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului. În mesajul său, șefa statului a menționat că: „În 2030 Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene. Cu acest mesaj am mers azi în Parlament și în fața tuturor cetățenilor”.

Șefa statului a discutat cu Adjunctul principal al asistentului Secretarului de Stat al SUA, Dereck J. Hogan

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Dereck J. Hogan, Asistentul principal adjunct al Secretarului de stat din cadrul Biroului pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice al Departamentul de Stat al SUA și fost Ambasador al SUA în țara noastră. Subiectele discuției au vizat dialogul strategic bilateral Moldova - SUA precum și situația politică și de securitate din țară și regiune.