CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesajul de felicitare transmis de președintele Nicolae Timofti președintelui Statelor Unite ale Americii, Barack Obama

EXCELENȚĂ,

Cu prilejul Zilei Naționale a Statelor Unite ale Americii, am onoarea și deosebita plăcere să Vă adresez, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, cele mai sincere și cordiale felicitări, însoțite de alese urări de pace și prosperitate pentru poporul american.

Profit de această frumoasă ocazie pentru a menționa cu satisfacție că, pe parcursul ultimilor ani, raporturile bilaterale dintre țările noastre au cunoscut o dinamică ascendentă, Republica Moldova beneficiind de susţinerea constantă a Statelor Unite în realizarea obiectivului său strategic de integrare europeană, fapt pentru care țin să-mi exprim profunda gratitudine.

Apreciez înalt asistența acordată de Statele Unite în constituirea statului de drept, implementarea reformelor economice şi sociale, integrarea în familia statelor Occidentale, precum și în procesul de restabilire a integrității teritoriale a Republicii Moldova.

Totodată, reafirm interesul statornic al Republicii Moldova pentru dezvoltarea și în continuare a relațiilor de prietenie și cooperare cu Statele Unite ale Americii în diverse domenii, spre binele ambelor state.

Dorindu-Vă multă sănătate și noi succese în activitatea Dumneavoastră de mare răspundere, Vă rog să acceptați, Excelență, asigurarea distinsei mele considerații.