CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesajul de felicitare al ES Domnului Nicolae Timofti, Președinte al Republicii Moldova, cu prilejul aniversării a 70-a a Universității de Stat din Moldova

Dragi profesori, studenți și angajați ai Universității de Stat din Moldova,

Această aniversare este un prilej de mândrie pentru  toți cei care, într-un fel sau altul, se simt parte din ceea se cheamă Universitatea de Stat din Moldova.

La această prestigioasă instituție de învățământ s-au format de-a lungul a șapte decenii numeroase generații de intelectuali, specialiști de vază în diverse domenii, activiști pe tărâmul vieții  publice, lideri de opinie, personalități care au contribuit în mod substanțial la progresul societății noastre.

Timp de cinci ani de zile, între 1967-1972, am frecventat și eu cursurile Facultății de Drept a Universității de Stat, urmându-mi apoi vocația de judecător. Privind acum în trecut, pot spune că studenția mi-a croit drumul carierei.

Cu prilejul acestui jubileu, doresc Universității de Stat să rămână mereu un punct de întâlnire a celor mai buni dascăli și discipoli, să progreseze, să facă față concurenței la nivel internațional și să devină tot mai atractivă pentru tineri.

Cu drag,

Nicolae Timofti,

Președintele Republicii Moldova,

absolvent al Universității de Stat - promoția 1972.