CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Mesaj de felicitare adresat Președintelui Volodimir Zelenski, cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei

EXCELENȚĂ,

În numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, am onoarea să Vă transmit felicitări cordiale cu ocazia sărbătorii naționale a Ucrainei – Ziua Independenței.

Folosesc acest prilej pentru a reitera faptul că Republica Moldova este un bun vecin și prieten sincer, care împărtășește bucuria realizărilor obținute de Ucraina în procesul de edificare și consolidare a unui stat european modern și prosper.

Progresul obținut poartă o semnificație suplimentară, având în vedere acea etapă extrem de complicată prin care trece Ucraina în eforturile sale consecvente de reintegrare a țării. Exprimându-mi ferma convingere în identificarea unei căi de soluționare pașnică și durabilă pentru depășirea, cât de curând, a acestor evoluții provocatoare, vreau să reconfirm poziția Republicii Moldova privind susținerea independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. Totodată, doresc să reafirm determinarea de a dezvolta și aprofunda relațiile tradiționale de prietenie, bună vecinătate și cooperare reciproc avantajoasă dintre țările și popoarele noastre.

Cu certitudinea în reușita acestui obiectiv important, Vă rog să acceptați, Excelență, asigurările înaltei mele considerațiuni.