CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Mesajul Președintelui Maia Sandu la decernarea Diplomei de Onoare conferite absolvenților cu media 9,6-10 la Bacalaureat

Vă felicit călduros pentru performanța voastră la examenele de bacalaureat. Știu că aceste examene au fost o încercare pentru răbdarea, pentru emoțiile, încrederea în cunoștințele voastre. Și totuși ați reușit, în pofida tuturor greutăților. Ați obținut un rezultat foarte bun. Munca voastră în anii de studii, serile lungi asupra temelor, orele petrecute după program - toate aceste eforturi nu au trecut în zadar.

Mesajul Președintelui Maia Sandu după participarea la vot în cadrul alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie 2021

Vreau să-i salut pe cetățeni. Aceste alegeri sunt despre puterea oamenilor, nu despre puterea politicienilor. Îi încurajez pe oameni să creadă în puterea lor. Astăzi este o zi importantă pentru că astăzi cetățenii se pot elibera de hoți. Astăzi cetățenii pot alege un Parlament cinstit, un Parlament care să lucreze în interesul tuturor cetățenilor. Alegerile parlamentare sunt importante.

Mesajul Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la șase luni de mandat

Astăzi se împlinesc șase luni din ziua în care am depus jurământul în fața Dumneavoastră în calitate de Președinte al Republicii Moldova. Au fost șase luni în care preocupările mele majore au fost pandemia, criza economică, scoaterea țării din izolare internațională și lupta împotriva corupției. Sunt patru direcții importante în care nu am putut face miracole, dar în care s-a simțit un suflu nou.