CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Mesajul de condoleanțe transmis de preşedintele Nicolae Timofti guvernatorului general al Uniunii Australiene, Peter Gosgrove

„Am aflat cu profundă tristețe despre tragicul act de terorism cu luare de ostatici de la Sydney, care s-a soldat cu persoane rănite și pierderi de vieţi omeneşti. În aceste clipe de grea încercare, în numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, Vă exprim Dumneavoastră și întregului popor australian sentimentele noastre de compasiune și solidaritate, iar familiilor îndoliate, sincere condoleanțe”.

Mesajul de condoleanțe transmis de președintele Nicolae Timofti președintelui Republicii Islamice Pakistan, Mamnoon Hussain

„Cu un sentiment de adâncă tristețe am aflat despre atentatul terorist asupra unei școli din orașul Peshawar, care s-a soldat cu numeroase pierderi de vieți omenești, în special copii. În numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, Vă exprim Dumneavoastră și întregului popor pakistanez profunda noastră compasiune și solidaritate, iar familiilor îndoliate Vă rog să le transmiteți sincere condoleanţe”.

Mesajul de felicitare transmis de președintele Nicolae Timofti regelui Bhumibol Adulyadej al Thailandei

„Profit de acest frumos prilej pentru a constata cu satisfacție caracterul dinamic și ascendent al raporturilor existente între țările noastre și pentru a-mi exprima ferma convingere că, prin eforturi comune, relațiile de prietenie și colaborare dintre Republica Moldova şi Regatul Thailandei vor cunoaște o dinamizare şi aprofundare atît pe dimensiunea cooperării comercial-economice, cît şi în cadrul dialogului constructiv la nivelul organismelor internaționale”.