CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Mesajul președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu ocazia Summit-ului de la Vilnius

„Încheierea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană este o realizare care vă aparține. Este expresia voinței și muncii Dumneavoastră de zi cu zi. Diplomația noastră și întreaga coaliție politică pro-europeană doar a pus în practică voința Dumneavoastră. Am venit astăzi în fața Dumneavoastră să vă mulțumesc încă o dată pentru alegerea pro-europeană pe care ați făcut-o. O alegere care trebuie menținută, spre binele nostru, al tuturor”.

Mesajul președintelui Nicolae Timofti cu prilejul Zilei lucrătorului din agricultură și industria prelucrătoare.

„Republica Moldova s-a angajat pe calea integrării europene. Dorim să implementăm standardele europene de producere și de calitate. Regulile stricte, dar clare de pe piața europeană. vor fi în beneficiul producătorilor moldoveni. Integrarea economică a Republicii Moldova în UE va contribui la crearea de noi locuri de muncă, dar, totodată, la creșterea calității vieții cetățenilor”.

Mesajul de felicitare transmis de președintele Nicolae Timofti sultanului Qaboos Bin Said Al Said al Omanului

Profit de această frumoasă ocazie pentru a aprecia bunele relaţii dintre Republica Moldova şi Sultanatul Oman, exprimându-mi, totodată, ferma convingere că, prin eforturi comune, vom reuşi să extindem orizonturile de cooperare între ţările noastre, în special prin consolidarea cadrului juridic bilateral şi dinamizarea schimburilor comercial-economice, în beneficiul ambelor națiuni.