CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Ungaria susține extinderea Uniunii Europene

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a primit astăzi, 21 septembrie a.c., la Reședința de Stat, o delegație a Parlamentului Ungariei, condusă de către Președintele Legislativului, domnul László Kövér.

În cadrul discuțiilor, președintele Nicolae Timofti a mulțumit Ungariei, pentru sprijinul aspirațiilor noastre europene, care au culminat, până în prezent, cu semnarea de către Republica Moldova a Acordului de Asociere și Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător cu Uniunea Europeană.

Șeful statului a mai subliniat că în cooperarea bilaterală cu Ungaria domeniul comercial-economic constituie un obiectiv prioritar de politică externă.

În context, șeful Legislativului de la Budapesta a spus că Ungaria susține extinderea Uniunii Europene în Balcani și în statele din Parteneriatul Estic, menționând că țara sa este interesată de stabilitatea politică și economică, dar și de respectarea integrității teritoriale a Republicii  Moldova.

Părțile au mai abordat subiecte ce țin de securitatea regională, inclusiv conflictul din estul Ucrainei și au făcut un schimb de opinii pe marginea celor mai recente evoluții din Uniunea Europeană.