CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șeful statului a convocat o ședință cu privire la totalizarea Anului lui Ștefan cel Mare și Sfînt

Igor Dodon a convocat astăzi o ședință cu factori de decizie cu privire la organizarea ședinței solemne de totalizare a Anului lui Ștefan cel Mare și Sfînt, instituit prin decret prezidențial la data de 2 iulie 2017.

În cadrul ședinței, s-a convenit că evenimentul va avea loc pe data de 2 decembrie, la ora 13.00, în sala Palatului Republicii. În context, șeful statului a menționat faptul că la ceremonie vor fi prezenți oameni distinși din domeniul culturii, științei, sportului, societății civile, deputați, reprezentanți ai corpului diplomatic, ai diasporei etc.

De asemenea, Igor Dodon a specificat că în prima jumătate a acestei zilei, la ora 10.00 va avea loc inaugurarea și sfințirea monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfînt de la Mănăstirea Căpriana.

Amintim că, în cadrul Anului lui Ștefan cel Mare și Sfînt, au fost organizate zeci de evenimente în domenii precum cultura, istoria, educația, sport, menite să sporească interesul societății față de istoria și cultura Moldovei, să contribuie la cultivarea spiritului patriotic în rîndul cetățenilor.