CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șefa statului, de Ziua Independenței Republicii Moldova: „ Am ales pacea, am ales calea europeană și un viitor demn pentru generațiile care vin”

De Ziua Independenței Republicii Moldova, când marcăm o sărbătoare care ne unește pe toți, celebrăm libertatea și demnitatea noastră. Președinta Maia Sandu a menționat că este o zi în care îi onorăm pe înaintași și împărtășim același sentiment de optimism și speranță față de viitorul țării și al copiilor noștri. 

„În cei 32 de ani, în ciuda greutăților, am rămas uniți pentru a proteja ce avem mai scump - familiile, neamul, libertatea. În fața noastră stă un drum cu provocări, dar vom face toate eforturile ca să devenim o țară puternică. Am ales pacea, am ales calea europeană și un viitor demn pentru generațiile care vin”, a spus șefa statului. 

Președinta a mai subliniat că, în această zi, la 32 de ani de când ne-am câștigat independența, își dorește ca fiecare dintre noi să caute motive de mândrie față de moldoveni și Moldova: „Azi vreau să celebrăm țara noastră și oamenii noștri, pentru că Moldova se vede cel mai bine în ochii lor. Moldova se vede în ochii noștri și crește în mâinile noastre. Să fim mândri de oamenii care cresc Moldova”. 

La fel, șefa statului a spus că pentru prima dată în ultimii 30 de ani, trăim nu doar speranța unui viitor mai bun, dar și avem încredere că acum avem șansa și datoria de a duce Moldova în Uniunea Europeană. 

„Unde pacea și independența țării noastre vor fi protejate, oamenii care muncesc vor avea șansa să trăiască bine, iar Moldova va fi tratată cu respect și apreciere. Putem reuși doar împreună, așa cum împreună au câștigat independența părinții noștri acum 32 de ani. Este nevoie de un sat întreg pentru a crește un copil. Este nevoie de fiecare om pentru a crește o țară. La mulți ani, Moldova!”, a conchis Președinta Maia Sandu.