CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șefa statului a transmis un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Independenței Ucrainei

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a adresat astăzi, 24 august, un mesaj de felicitare poporului ucrainean, cu prilejul Zilei Independenței.

„Astăzi Ucraina marchează Ziua Independenței. Este o zi plină de semnificație pentru țara vecină și prietenă, care luptă acum ca să-și păstreze identitatea și dreptul de a fi. De șase luni, Ucraina luptă contra invaziei ruse - și rezistă. Ea luptă pentru dreptul său de a exista ca stat independent, în granițele legitime, recunoscute internațional. Pentru viitorul prosper și pașnic al cetățenilor săi, pentru șansa copiilor săi de a trăi într-o lume liberă”, a spus șefa statului.

Președinta Maia Sandu a subliniat faptul că războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei a distrus zeci de orașe, a făcut mii de victime, a alungat milioane de oameni din casele lor. Dar, afirmă șefa statului, acest război nedrept și sângeros nu a frânt spiritul ucrainenilor. „Spiritul unui popor liber nu poate fi frânt. Astăzi celebrăm, alături de ucraineni, acest spirit”, a menționat doamna Maia Sandu.

„Prin sacrificiul ei, Ucraina luptă și pentru libertatea noastră. Moldova rămâne alături de ucraineni și de acum încolo, urmând parcursul european pe care l-au ales țările noastre. Prin solidaritate, ne vom apăra libertatea și vom asigura oamenilor noștri un viitor mai bun, în familia statelor europene”, notează Președinta Maia Sandu în mesajul său de felicitare pentru Ucraina.