CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șefa statului a participat, împreună cu Președintele Marcelo Rebelo de Sousa, la un forum cu oamenii de afaceri portughezi

În marja vizitei de stat în Republica Portugheză, Președinta Maia Sandu  a participat astăzi, împreună cu Președintele Marcelo Rebelo de Sousa, la un forum cu reprezentanții sectorului privat. 

„I-am invitat pe oamenii de afaceri portughezi să investească în Moldova. Le-am povestit despre reformele pe care le face guvernul nostru pentru a îmbunătăți climatul investițional: reducerea reglementărilor în sfera economică, digitalizarea serviciilor publice, o mai mare deschidere a pieței muncii”, a declarat șefa statului. 

Președinta le-a vorbit despre proiectele mari de infrastructură care vor îmbunătăți conexiunile Moldovei cu România, și alte țări ale UE, dar și cu Ucraina. De asemenea, șefa statului a invitat companiile de energie portugheze să investească în sectoarele de energie solară și eoliană din țara noastră, așa cum Portugalia este o țară care generează 60% de propria electricitate din regenerabile. Utilizarea energiei din surse regenerabile va ajuta Republica Moldova să-și consolideze securitatea energetică. 

„Le-am povestit și despre sectorul nostru IT. Am încurajat companiile din Lisabona, un important hub tehnologic european, să exporte know-how în Moldova, unde vor găsi multe talente în domeniu. Președintele Rebelo de Sousa este un mare susținător al legăturilor economice mai strânse între Moldova și Portugalia, și a oferit tot sprijinul său la acest efort ce va beneficia economiile ambelor țări”, a conchis Președinta.