CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Republica Moldova și Republica India se pronunță pentru aprofundarea relațiilor bilaterale

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a avut astăzi, 3 noiembrie a.c., la Reședința de Stat, o întrevedere cu domnul Devaragunda Venkappa Sadananda Gowda, ministru al Statisticii şi Implementării Programelor din Republica India.

Șeful statului a salutat vizita ministrului indian, cel mai înalt oficial care a vizitat Republica Moldova până în prezent, și a subliniat importanța dezvoltării relaţiilor bilaterale, în spiritul Declaraţiei cu privire la principiile de bază şi direcţiile de cooperare între ţările noastre, semnată în 1993, la New Delhi.

Părțile au discutat despre posibilitatea impulsionării schimburilor comerciale și investițiilor, în contextul în care volumul exportului din Republica Moldova în India a înregistrat o creștere importantă în ultimul an.

De asemenea, a fost abordat subiectul alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, președintele Nicolae Timofti remarcând că parcursul pro-european trebuie să avanseze indiferent de cine va fi ales președinte, pentru ca țara noastră să se înscrie în rândul democrațiilor de succes.

„Politica unui stat este expresia concentrată a economiei sale, iar Republica Moldova tinde să se asocieze țărilor dezvoltate și prospere, care oferă o viață mai bună cetățenilor lor”, a spus șeful statului.

Vizita ministrului Gowda are loc la iniţiativa autorităţilor indiene şi este prilejuită de aniversarea a 25-a a Independenţei Republicii Moldova, cu scopul de a  dinamiza cooperarea bilaterală.