CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Timofti a participat la solemnitatea dedicată aniversării a 25-a a ASEM

Președintele Republicii Moldova, domnul Nicolae Timofti, a participat astăzi, 23 septembrie a.c., la solemnitatea dedicată aniversării a 25-a a Academiei de Studii Economice din Moldova.

În discursul său, șeful statului a adus un omagiu fondatorului Academiei, profesorului universitar doctor Paul Bran și a apreciat performanțele realizate de angajații și studenții ASEM, menționând că pentru a fi un stat de succes, cu o imagine proprie pe harta economică europeană și mondială, Republica Moldova are nevoie de specialiști competenți în domeniul economiei. 

De asemenea, președintele Timofti a spus că educația economică este o investiție în viitorul țării, deoarece motivează progresul, iar economia este motorul de bază al unei societăți, care stimulează producția, consumul, circulația de bunuri, servicii, capital și a personalelor. „O economie liberă, de piață și prosperă este ceea spre ce tindem odată cu aspirațiile noastre europene. Un rezultat palpabil este semnarea și intrarea în vigoare a Acordului de Asociere la Uniunea Europeană, care ne oferă oportunitatea circulației fără vize și schimbului de mărfuri, la un alt nivel”, a mai spus șeful statului.

În cadrul evenimentului, Președintele Nicolae Timofti a anunțat conferirea de distincţii de stat unor сolaboratori ai Academiei de Studii Economice a Moldovei, pentru merite deosebite în dezvoltarea învățământului universitar, contribuţie substanțială la pregătirea specialiştilor de înaltă calificare şi activitate metodico-ştiinţifică prodigioasă:

„Ordinul Republicii”            

domnului Grigore Belostecinic - rector;               

Ordinul „Gloria Muncii”               

domnului Alic Bîrcă - conferenţiar universitar;

doamnei Evghenia Feuraș - profesor universitar;         

doamnei Rodica Hîncu - șef de catedră;              

Medalia „Meritul Civic”                 

doamnei Angela Casian - conferenţiar universitar;

doamnei Lilia Grigoroi - decan;                 

doamnei Aurelia Tomșa - șef de catedră.