Părțile au discutat aspecte ce ţin de viaţa comunităţiiortodocşilor de rit vechi din ţara noastră și de protecția valorilor morale tradiționale în societatea noastră.
Ortodocşii de rit vechi (lipovenii) locuiesc în Moldova de mai bine de 300 de ani, fiind una dintre cele mai vechi comunităţi etnice şi religioase din ţara noastră. Unul dintre centrele curentului ortodox de rit vechi se află în localitatea Belaia Criniţa (Fîntîna Albă), de pe teritoriul Moldovei istorice, în Bucovina (actualmente regiunea Cernăuţi din Ucraina). Creştinii ortodocşi de rit vechi reprezintă una dintre punţile de legătură între Moldova şicultura multinațională a Rusiei.
Timp de mai multe secole, ortodocșii de rit vechi locuiesc în cîteva sate din Moldova, cel mai mare şi mai cunoscut dintre acestea fiind satul Cunicea, raionul Florești. La Chişinău, comunităţii ortodocşilor de rit vechi îi aparține Biserica „Acoperămîntul Maicii Domnului” – binecunoscuta „Biserică Măzărache”. Ortodocşii de rit vechi din Moldova sînt membri activi ai societăţii şi se poziţionează în calitate de patrioți și statalişti. Șeful statului a apreciat înalt activitatea Episcopului de Chişinău şi a Întregii Moldovei Eumeniu, conducătorul Eparhiei Bisericii Ortodoxe Ruse de Rit Vechi de pe teritoriul Moldovei.
Președintele i-a dorit Patriarhului Cornelii multă sănătate şi ajutor din partea lui Dumnezeu, asigurîndu-l că, în calitate de Președinte, va depune tot efortul pentru păstrarea și dezvoltarea comunității ortodocșilor de rit vechi din Moldova.
Igor Dodon a transmis Patriarhului Cornelii invitația de a participa la Congresul Mondial al Familiilor, care va avea loc în 2018, la Chișinău.