CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Dereck J. Hogan, Ambasadorul SUA în țara noastră

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu Dereck J. Hogan, Ambasadorul SUA în țara noastră. Doamna Maia Sandu l-a felicitat pe Ambasadorul Dereck J. Hogan cu ocazia învestirii în funcție, la 20 ianuarie curent, a Președintelui Joe Biden și și-a exprimat convingerea că Republica Moldova va avea o cooperare bună cu noua administrație de la Washington.

„Statele Unite ale Americii sunt un partener de încredere pentru procesele de dezvoltare și democratizare din Republica Moldova și ne dorim aprofundarea cooperării cu SUA în mai multe domenii. Sunt încrezătoare că vom reuși să intensificăm relațiile dintre țările noastre”, a menționat Președintele Maia Sandu.

De asemenea, în cadrul discuției au fost abordate subiecte precum situația politică din țară, criza sanitară și cea economică, necesitatea restabilirii finanțării externe. Președintele Maia Sandu a subliniat, în context, că Republica Moldova are nevoie de ajutor pentru a sprijini agricultorii și antreprenorii să depășească efectele crizei.