CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova întreprinde o vizită de lucru în raionul Dubăsari

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, întreprinde o vizită de lucru în raionul Dubăsari. Agenda de astăzi a șefului statului include întrevederi cu conducerea raionului, cu primarii localităților din regiune, cu reprezentanții asociațiilor de veterani, precum și se va familiariza cu activitatea mai multor agenți economici, a instituțiilor medicale și educaționale etc.

Inițial Igor Dodon a vizitat compania agricolă „Monsterax” SRL din satul Coșnița. Fondată în anul 2012, întreprinderea cultivă porumb, floarea-soarelui, grîu, pe o suprafață de circa 330 ha. Pe mai mult de 200 ha cresc livezi intensive de meri și vișini. Compania dispune de o stație de pompare, tractoare, stropitori și altă tehnică agricolă modernă, necesară pentru dezvoltarea afacerii.

Șeful statului a apreciat activitatea întreprinderii, menționând că dezvoltarea și susținerea sectorului agricol este o prioritate pentru actuala guvernare.

Președintele țării a informat că în cel mai scurt timp Guvernul va veni cu un set de măsuri menite să sprijine agricultorii, inclusiv în realizarea proiectelor bazate pe tehnologii moderne. Totodată, Igor Dodon a reiterat că a fost elaborat un mecanism de subvenționare a dobânzilor și recuperare a TVA-ului pentru agenții economici, inclusiv pentru companiile agricole.