CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu dl Péter Szijjártó, Ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău.

Șeful statului l-a salutat pe înaltul oaspete în țara noastră, menționând că vizita ministrului Péter Szijjártó, are o importanţă deosebită, constituind un semnal al disponibilității și angajamentului comun de consolidare a relației privilegiate dintre țările noastre.

Igor Dodon a exprimat gratitudine oficialului maghiar pentru ajutorul umanitar valoros acordat țării noastre de Guvernul Ungariei în lupta cu pandemia. În context, șeful statului a subliniat că conducerea țării apreciază menţinerea Republicii Moldova în lista statelor prioritare pentru asistenţă a Ungariei.

Președintele țării a declarat că îl bucură evoluţiile pozitive în relaţia noastră bilaterală, precum şi interesul constant al cercurilor de afaceri şi al investitorilor maghiari faţă de Republica Moldova. Igor Dodon a pledat pentru dinamizarea schimburilor comerciale în vederea valorificării potențialului existent. „După valoarea volumului schimburilor comerciale, Ungaria se situează pe locul 13 printre principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, cu o pondere de 1,42% în comerțul total al țării noastre”, a subliniat șeful statului.

De asemenea, Igor Dodon și-a exprimat satisfacția pentru relația bună stabilită între statele noastre la nivel de Parteneriat Strategic, ilustrată de o agendă intensă a întrevederilor la nivel înalt, inclusiv de o frecvență deosebită a dialogului politico-diplomatic bilateral din anul curent.

Pe finalul întrevederii, pentru contribuția substanțială la dezvoltarea relațiilor de cooperare între Moldova și Ungaria, Președintele Republicii Moldova i-a înmânat domnului Péter Szijjártó înalta distincție de stat – Ordinul de Onoare.