CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Maia Sandu către moldovenii din Italia: „Vom continua să muncim pentru a contribui la rezolvarea problemelor pe care le întâmpină diaspora”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și-a încheiat vizita în Italia cu o discuție pe care a avut-o în această seara cu moldovenii din Milano.

„Oameni frumoși care, oricât de adânci ar fi rădăcinile pe care le-au dat aici, cu gândul tot acasă sunt. Mi-au vorbit despre problemele lor, dar și despre așteptările pe care le au de la noi, cei care ne-am angajat să facem ordine în Moldova. M-au întrebat cum pot să ne ajute ca să se facă schimbarea”, a spus doamna Maia Sandu.

Șefa statului le-a mulțumit cetățenilor noștri pentru implicare și a accentuat că meritul lor deja este mare, ei de ani de zile ajutând, prin banii pe care îi trimit acasă, sute de mii de familii. „Acum, oriunde ne-am afla, este important să mergem la vot. Numai prin vot și numai împreună ne putem obține șansa de a moderniza țara - de la sănătate și educație până la reforma justiției și lupta cu corupția; de la sprijinul micilor afaceri până la mari proiecte de dezvoltare regională și de infrastructură”, a subliniat Președintele Maia Sandu.

În cadrul discuției, șefa statului a spus că va continua să muncească pentru a contribui la rezolvarea problemelor pe care le întâmpină diaspora, prin diverse acorduri interguvernamentale, dar mai ales pentru a construi o societate în care, atunci când vor reveni, să se simtă cu adevărat acasă.

Președintele Republicii Moldova a întreprins o vizită oficială în Italia, unde a avut întrevederi cu Președintele Republicii Italiene și alți oficiali.