CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Maia Sandu a participat la spectacolul ce deschide suita de evenimente dedicate centenarului Teatrului Național „Mihai Eminescu”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat, în seara de 15 ianuarie, la spectacolul ce deschide suita de evenimente dedicate celor 100 de ani de activitate a Teatrului Național „Mihai Eminescu”, care vor fi sărbătoriți în 2021. Doamna Maia Sandu le-a adresat colaboratorilor acestei instituții legendare felicitări cu prilejul aniversării și al Zilei Naționale a Culturii, care este marcată astăzi, menționând că este o zi prin care onorăm atât moștenirea noastră culturală, cât și talentul, munca și creativitatea artiștilor, cu care avem bucuria să împărțim aceleași timpuri.

„Știu că trăim vremuri grele, pe care oamenii de artă le-au resimțit din plin: au fost închise teatrele, sălile de spectacol au fost pustii multe luni la rând, iar salariile din industriile creative rămân în continuare mici. Situația a fost împovărată de pandemie, lipsa spectatorilor și a audienței având o valență nu doar financiară, ci și sufletească. Cu atât mai mult, însă, avem nevoie unii de alții și voi merge ori de câte ori voi avea ocazia la teatru, la expoziții sau la concerte. Voi fi alături de dumneavoastră, dragi artiști, și mă voi bucura de fiecare eveniment care îmbogățește spațiul cultural și ne împlinește spiritual. Să ne menținem bucuria de a crea, bucuria de a trăi și să fim sănătoși. Pentru oamenii dragi, pentru medicii din spitale, pentru artiștii din scenă”, le-a spus Președintele Maia Sandu celor prezenți în sala Teatrului Național.

Cu prilejul centenarului Teatrului Național „Mihai Eminescu”, șefa statului a anunțat că a acceptat, cu onoare și cu bucurie, ca evenimentele dedicate acestui jubileu să se desfășoare sub egida Președinției Republicii Moldova. „Îmi exprim, și în acest mod, aprecierea, respectul și recunoștința față de cei care făuresc identitatea culturală a țării și a neamului”, a declarat Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.