CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Maia Sandu a discutat cu Șeful Misiunii OSCE în Republica Moldova

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut ieri, 13 ianuarie 2021, o întâlnire de lucru cu Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în țara noastră. În cadrul întrevederii au fost discutate mai multe subiecte de actualitate, în special, cu privire la soluționarea conflictului transnistrean.

„Am accentuat că sprijinim principiul exclusiv pașnic, pe cale politico-diplomatică, al soluționării conflictului și orice speculații la subiectul unor intenții agresive sunt doar niște provocări și dezinformare intenționată. Nu există premise pentru un conflict. Cetățenii din regiunea transnistreană sunt cetățeni ai Republicii Moldova, iar între locuitorii de pe cele două maluri nu există niciun fel de neînțelegere sau dușmănie”, a declarat Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

În ceea ce privește formatul 5+2, Președintele Maia Sandu a menționat că acesta rămâne platforma de bază pentru procesul de negocieri și că în cadrul lui este necesară abordarea unor probleme concrete. În context, șefa statului a subliniat că această platformă trebuie să lucreze în interesul oamenilor și să includă o serie de subiecte, inclusiv pe dimensiunea umanitară, a drepturilor omului, social-economică și cu privire la libertatea de circulație. Totodată, Președinta Maia Sandu a accentuat că lupta împotriva corupției și contrabandei este una dintre cele mai importante priorități ale sale.