CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu în vizită la o gospodărie țărănească din Ungheni: „Anul 2023 este despre susținerea antreprenorilor mici și mijlocii”

În timpul vizitei din raionul Ungheni, șefa statului a fost la serele gospodăriei țărănești care îi aparțin lui Vladislav Glodeanu. Agricultorul crește legume care se vând în două mari rețele de magazine din țară. „Prin multă muncă, dar și cu sprijinul partenerilor de dezvoltare, Vladislav a reușit să creeze o afacere de care este mândru: cu care își întreține familia și unde oferă de lucru oamenilor din localitate”, a spus Președinta Maia Sandu. 

Prin intermediul unui program finanțat de Uniunea Europeană, Vladislav Glodeanu a instalat o seră de tip bloc cu un sistem de încălzire pe biomasă, ceea ce îl ajută să crească mai multe cicluri de roadă, cu costuri mai mici. În cadrul altui proiect UE, au fost construite drumuri de acces către micile afaceri din regiune, de care beneficiază și gospodăria Glodeanu. Agricultorul susține că drumul modernizat este un factor important ca să-și dezvolte afacerea. 

„Anul 2023 este despre susținerea afacerilor, în special a antreprenorilor mici și mijlocii. Pentru aceasta au fost lansate mai multe programe de susținere a afacerilor, se lucrează la simplificarea procedurilor birocratice și digitalizarea serviciilor publice, iar prin politica fiscală din acest an, circa trei miliarde de lei vor rămâne la dispoziția antreprenorilor pentru investiții”, a subliniat șefa statului.