CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu felicită comunitatea evreiască din Moldova cu prilejul Sărbătorii Luminilor Hanuka

Șefa statului a transmis un mesaj de felicitare comunității evreiești din Republica Moldova care în următoarele zile marchează Sărbătoarea Luminilor Hanuka. 

 „Stimați membri ai comunității evreiești, vă felicit cu prilejul celei mai luminoase sărbători a poporului evreu, Hanuka, dorindu-vă pace în case și în inimi. Hanuka este marele motiv de bucurie pentru toți credincioșii evrei, este perioada milosteniei, a binelui și a mărinimiei. Lumânările se aprind pentru a slăvi triumful Binelui asupra tuturor tentativelor de distrugere la care a fost supus  poporul evreiesc și religia sa”, a spus Președinta Maia Sandu.  

Președinta a menționat că, așa cum se întâmplă mai bine de două milenii, sfeșnicul va arde pentru a preamări sacralitatea, purificarea templului și sfințirea altarului. 

„În acest an, însă, el va arde și pentru pace, pentru seninătatea cugetelor, pentru binele copiilor. Fie ca sărbătorile să aducă împăcare, solidaritate și buna înțelegere în toată lumea. Hag Hanuka Sameah!”, a urat șefa statului.