CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu, de Ziua Ucrainei: „Suntem etern recunoscători pentru forța cu care Ucraina protejează pacea”

În data de 24 august, Ucraina marchează Ziua Independenței, cu acest prilej șefa statului a venit cu un mesaj de felicitare: „Astăzi Ucraina își sărbătorește cu demnitate Ziua Independenței. Independența este atunci când cetățenii își pot decide singuri viitorul, când au libertatea de a-și construi propria țară așa cum o văd ei. Ucrainenii, prin curajul și determinarea lor nemărginită, ne reamintesc acest adevăr în fiecare zi”, a spus Președinta Maia Sandu. 

Șefa statului a menționat că Republica Moldova privește cu adânc respect spre Ucraina, nu doar ca vecin, ci ca un simbol al rezistenței și speranței. „Suntem etern recunoscători pentru forța cu care Ucraina protejează pacea și securitatea în regiune, devenind astfel un bastion al libertății pentru milioane de europeni. În această zi, speranța mea este ca pacea să revină cât mai curând în casele ucrainenilor, iar Ziua Independenței Ucrainei să nu mai fie niciodată umbrită de război și de suferință. Slava Ukraini!”, a conchis Președinta. 

Președinta Maia Sandu și instituția prezidențială aduce sincere mulțumiri Corului mic de copii „Vivace” al Școlii de Arte „Alexei Stârcea” și dirijorului Anton Dumbrava pentru interpretarea cântecului Chervona Kalyna.