CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu, către angajați din sistemul Afacerilor Interne: „Doar printr-un efort comun vom reuși să facem din poliție o instituție modernă, integră și profesionistă”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a salutat astăzi, de Ziua Independenței, pe foștii și actualii angajați ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială „Fulger”.

„I-am omagiat pe eroii care acum 30 de ani și-au dat viața pentru libertatea noastră în luptele de pe Nistru. Mi-am exprimat recunoștința față de polițiștii care s-au aflat în prima linie de combatere a pandemiei de Covid-19 sau cei care au lucrat, zi și noapte, la gestionarea fluxului enorm de refugiați din primăvară. Prin aceste fapte, poliția devine o instituție de încredere a statului nostru”, a menționat șefa statului.

De asemenea, Maia Sandu i-a îndemnat pe polițiști să rămână în continuare în serviciul țării și al cetățenilor, și le-a spus că aceștia vor avea susținere în munca lor.

“Doar printr-un efort comun vom reuși să facem din poliție o instituție modernă, integră și profesionistă, care să apere interesele societății, să asigure ordinea în țară și securitatea oamenilor. Pentru a ne crește copiii în liniște și pace, și a ne construi liber destinul”, a spus Președinta Maia Sandu.

Tot astăzi, pentru îndeplinirea ireproșabilă a datoriei de serviciu, pentru merite în combaterea criminalității, contribuție la consolidarea frontierei de stat și la asigurarea legalității și ordinii de drept, doamna Maia Sandu le-a conferit mai multor angajați ai sistemului Afacerilor Interne distincții de stat.