CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu anunță despre lansarea unei curse avia Chișinău - Atena

Acum câteva zile, în cadrul vizitei la Atena, Președinta Maia Sandu a discutat cu autoritățile de acolo despre necesitatea unei curse aeriene directe între Republica Moldova și Republica Elenă. 

„Mă bucur să vă comunic că, din noiembrie 2023, Compania Aegean Airlines lansează cursa Chișinău - Atena, cu câte două zboruri săptămânale. Vom putea călători mai ușor pentru turism sau afaceri, iar moldovenii stabiliți în Republica Elenă vor putea călători mai des acasă să-și revadă familiile”, a spus șefa statului.

Președinta a mai subliniat că relațiile între ambele țări sunt foarte bune: „Am discutat despre cooperarea bilaterală cu Președinta Greciei, Katerina Sakellaropoulou, la Forumul Strategic din Bled la începutul acestei săptămâni și cu Premierul Mitsotákis la Atena săptămâna trecută. În curând, vom avea o ambasadă a Greciei la Chișinău și vom semna Acordul de recunoaștere reciprocă a permiselor de conducere”. 

De asemenea, Președinta a mai menționat că avem deja un contract cadru cu operatorul de gaze din Grecia, DEPA, privind achiziționarea gazului natural, fapt ce ne ajută să diversificăm sursele de energie și să sporim securitatea energetică a țării. „Vom continua să aprofundăm relațiile moldo-grecești, dar și cu alte țări europene în beneficiul cetățenilor noștri”, a mai spus șefa statului.