CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președinta Maia Sandu a discutat telefonic cu premierii Regatului Belgiei și Irlandei

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi convorbiri telefonice cu Prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander de Croo, și cu cel al Irlandei, Leo Varadkar. Subiectul principal al discuțiilor a fost progresul Republicii Moldova în cadrul procesului de aderare la Uniunea Europeană. 

Șefa statului a vorbit despre eforturile consistente ale Moldovei în realizarea reformelor necesare pentru modernizarea țării și avansarea pe calea europeană. Președinta a evidențiat progrese semnificative în îndeplinirea recomandărilor Comisiei Europene, reflectate și în raportul Comisiei din 8 decembrie. 

În cadrul discuțiilor, șefa statului i-a îndemnat pe liderii belgian și irlandez să susțină decizia de inițiere a negocierilor cu Republica Moldova cât mai curând posibil. Chestiunea urmează să fie dezbătută la reuniunea Consiliului European din perioada 14-15 decembrie.

Până atunci, Președinta Sandu, Prim-ministrul Dorin Recean și Viceprim-ministrul și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, vor purta discuții cu oficialii de nivel înalt ai tuturor statelor membre UE pentru a promova importanța lansării negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.