CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Comisia Națională pentru Integrare Europeană a evaluat nivelul de realizare a Planului de acțiuni pentru implementarea recomandărilor UE și a numit membri noi

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat astăzi Comisia Națională pentru Integrare Europeană (CNIE). Membrii Comisiei au evaluat modul de realizare a Planului de acțiuni pentru îndeplinirea celor nouă recomandări făcute de Comisia Europeană la acordarea statutului de țară candidată Republicii Moldova. Totodată, printr-un decret al Președintei, au fost numiți noi membri ai Comisiei - miniștri, parlamentari, reprezentanți ai organelor de drept și ai societății civile.

Președinta Maia Sandu a făcut schimbări în componența cabinetului său

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a semnat astăzi decretul prin care Veaceslav Negruța, consilier în domeniul economic, este numit în funcția de Secretar General al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, începând cu data de 11 ianuarie 2023. Cristina Gherasimov, care a deținut până acum această funcție, își va continua activitatea în calitate de consilieră în domeniul politicii externe și a integrării europene.