CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Următoarea reuniune a Comunității Politice Europene va avea loc, primăvara viitoare, la Chișinău

Cel de-al doilea summit al Comunității Politice Europene (CPE) va avea loc primăvara viitoare în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, înainte de conferința de presă susținută în seara de 6 octombrie, la Praga, în comun cu Emmanuel Macron, Președintele Republicii Franceze și inițiatorul CPE, și cu Petr Fiala, Prim-ministrul țării gazdă, Republica Cehă.

Președinta Maia Sandu la Summitul CPE de la Praga: „Statele europene trebuie să lucreze împreună pentru restabilirea ordinii internaționale bazate pe reguli”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, participă astăzi, la Praga, alături de liderii altor 43 de state și guverne din Europa, la inaugurarea Comunității Politice Europene (CPE). O inițiativă a președintelui francez Emmanuel Macron, Comunitatea Politică Europeană este o platformă de discuții și cooperare între țările de pe continentul european.

Președinta Maia Sandu, cu prilejul Zilei Profesorului: „Sunteți acei care își învață discipolii să fie onești, uniți și solidari, să respecte munca și să-și iubească țara, și prin asta modelează viitorul Moldovei”

Cu prilejul Zilei Profesorului, marcată astăzi, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare pentru toți dascălii din țară. La fel, șefa statului a conferit distincții pentru 30 de cadre didactice din Moldova.

Cooperarea moldo-germană, discutată de șefa statului cu Ambasadoarea Germaniei, Margret Maria Uebber

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu ES Margret Maria Uebber, Ambasadoarea Republicii Federale Germania. În debutul întrevederii, șefa statului a felicitat-o pe diplomata germană cu prilejul Zilei Unității Germane, marcată ieri, 3 octombrie. Președinta Maia Sandu a menționat că Germania este unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali ai țării noastre și unul dintre cei mai mari investitori în economia moldovenească.