CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Șefa statului a avut o întrevedere cu Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit astăzi cu Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, venită în vizită de lucru, la Chișinău. Șefa statului a menționat că prezența Președintei Comisiei Europene la Chișinău este dovada unui dialog foarte bun și a relațiilor foarte strânse pe care le avem cu Uniunea Europeană, în pofida perioadei dificile prin care trecem cu toții.

Șefa statului s-a întâlnit cu o delegație de deputați spanioli

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu delegația Comisiei pentru Afaceri Externe a Congresului Deputaților din Regatul Spaniei. Discuțiile au vizat cooperarea bilaterală, riscurile de securitate din regiune și agenda reformelor. Șefa statului a subliniat că autoritățile de la Chișinău și-au luat în serios angajamentele de țară candidată la Uniunea Europeană și lucrează la îndeplinirea condițiilor înaintate de Comisia Europeană.

Președinta Maia Sandu va avea întrevederi cu conducerea Uniunii Europene

Șefa statului se va întâlni mâine, 11 noiembrie, cu Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care va efectua o vizită de lucru în țara noastră. După întrevedere, la ora 09.20, oficialele vor susține o conferință de presă comună. Vineri, 12 noiembrie, Președinta Maia Sandu va discuta cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care vine, la fel, într-o vizită de lucru la Chișinău. Declarațiile comune de presă vor fi făcute la ora 08.50.