CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Șefa statului s-a întâlnit cu ÎPS Petru, Mitropolit al Basarabiei

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut miercuri o întrevedere cu ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor. Șefa statului l-a felicitat pe ÎPS Petru și toți pe enoriașii Mitropoliei Basarabiei, subordonată canonic Patriarhiei Române, cu prilejul împlinirii, în toamna curentă, a 30 de ani de la reactivarea acestei instituții de cult în Republica Moldova.

Președinta Maia Sandu a vizitat mai multe sate din lunca Prutului

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a vizitat ieri trei localități din lunca Prutului - Văleni, Brânza și Colibași din raionul Cahul -, unde a vorbit cu oamenii despre grijile lor zilnice și despre problemele țării. În discuțiile avute cu locuitorii celor trei sate, șefa statului a spus că acum doi ani nu și-ar fi imaginat că, pe lângă problemele interne, vom avea și un război la hotar, cu multiple consecințe pentru noi.

Președinția susține Campania națională de înverzire a plaiului „Plantează-ți viitorul”

Instituția prezidențială să alătură campaniei naționale de înverzire a plaiului „Plantează-ți viitorul”. Astăzi, o parte dintre angajații Aparatului Președintelui Republicii Moldova au plantat puieți de stejar, crescuți cu mare grijă în pepenierele din fondul forestier Telenești. Puieții au fost sădiți pe teritoriul care face parte din programul de extindere a pădurilor, de lângă localitatea Coropceni, din ocolul silvic Telenești.

Instituția prezidențială a donat trei autoturisme Centrului de Excelență în Transporturi

Aparatul Președintelui Republicii Moldova a transmis, cu titlu gratuit, trei unități de transport, din parcul auto Condrița, către Instituția Publică Centrul de Excelență în Transporturi. Autoturismele aveau un grad avansat de uzură și întreținerea lor nu mai era rentabilă pentru Președinție. Totodată, aceste unități de transport nu mai puteau fi puse în circulație pe drumurile publice.

Președinta Maia Sandu, în discuție cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola: „Avem nevoie de susținere pentru a depăși consecințele războiului și pentru a începe cât mai rapid negocierile de aderare”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care se află în vizită la Chișinău, într-o perioadă când sprijinul Uniunii Europene contează foarte mult pentru țara noastră.