CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Comunicate de presă

Președinta Maia Sandu: „Chiar dacă trecem printr-o perioadă foarte complicată, trebuie să abordăm la modul cel mai serios și problema schimbărilor climatice - și să acționăm”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a deschis astăzi conferința națională dedicată schimbărilor climatice, care-și ține lucrările la Chișinău. Șefa statului i-a îndemnat pe participanți să-și unească eforturile pentru a diminua impactul acestui fenomen asupra sectoarelor agricol și silvicol din țara noastră. Evenimentul a fost organizat de Președinție, în parteneriat cu PNUD Moldova și Ambasada Suediei.

Impactul schimbărilor climatice asupra silviculturii și agriculturii din Moldova va fi discutat, la Chișinău, în cadrul unei conferințe tematice organizate sub egida instituției prezidențiale

Schimbările climatice și consecințele lor asupra agriculturii și silviculturii din țara noastră sunt subiectele-cheie ce vor fi discutate, mâine, la o conferință tematică organizată de Președinție în parteneriat cu PNUD Moldova și Ambasada Suediei. Conferința va fi deschisă de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Consiliul Suprem de Securitate a examinat riscurile de securitate energetică în urma bombardării, de către Rusia, a infrastructurii energetice din Ucraina

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat azi ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS) al țării. În cadrul acesteia, au fost analizate riscurile de securitate energetică în urma distrugerii infrastructurii energetice din Ucraina, din cauza bombardamentelor masive lansate în ultimele săptămâni de Federația Rusă.