CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

În atenția mass-media! Președinta Maia Sandu și Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, susțin astăzi o conferință de presă comună

Șefa statului și Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, susțin astăzi, la ora 16:30, o conferința de presă comună. 

La fel, înainte de conferința de presă va fi semnat Amendamentul nr. 2 la Acordul de finanţare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Comisia Europeană privind Contractul de consolidare a statului şi rezilienţei pentru Republica Moldova, de către Gert Jan Koopman, directorul general al Direcției Generale Vecinătate și Negocieri privind Extinderea (DG NEAR) a Comisiei Europene și Ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba. Conform documentului, până la sfârșitul acestui an, vor fi debursate alte 105 milioane de euro destinate Fondului de reducere a vulnerabilității energetice. Aceste 105 milioane de euro fac parte din pachetul de asistență a Uniunii Europene de 250 milioane anunțate anul trecut. 

Reprezentanții presei sunt așteptați la Președinție începând cu ora 16:05, accesul va fi permis în baza legitimațiilor de presă și a acreditărilor.