CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon, Zinaida Greceanîi și Ion Chicu au desfășurat ședința săptămînală

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la ședința săptămânală cu Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și Primul ministru, Ion Chicu.

Oficialii au analizat rezultatele activității conducerii de vârf a țării pe parcursul săptămânii trecute și au discutat planurile pentru zilele următoare. În primul rând, părțile au abordat finalizarea stării de urgență, care a durat 60 de zile.

Șeful statului a reiterat că măsurile sanitare și epidemiologice trebuie respectate și în continuare, deoarece pandemia COVID-19 nu s-a terminat nici în lume, nici în Republica Moldova. „Reieșind din acest considerent, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică a decis să introducă cod roșu pentru a preveni răspândirea „explozivă” a coronavirusului în următoarea perioadă”, a specificat Igor Dodon.

Președintele țării și-a exprimat ferma convingere că organele publice centrale și locale împreună cu sistemul medical vor face față acestei provocări și în continuare. Totodată, conducerea țării va întreprinde un șir de acțiuni pentru a ajuta agenții economici care trec o perioadă foarte grea din cauza crizei pandemice.