CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a participat la deschiderea unui nou Memorial în Durlești

Președintele Igor Dodon a participat la deschiderea, în orașul Durlești, a Memorialului ostașilor căzuți pentru independența și integritatea teritorială a Moldovei în anii 1990-1992, precum și al ostașilor războiului din Afganistan și al celor care au participat la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl.

Memorialul a fost edificat la inițiativa Asociației obștești „Buiucani-Chișinău” a veteranilor și invalizilor războiului din Afganistan, cu susținerea Uniunii ofițerilor din Republica Moldova, sub patronajul Președintelui RM.

În discursul rostit în cadrul ceremoniei, șeful statului a adus mulțumiri celor care au venit cu inițiativa de a instala acest monument. “Sunt convins că noi trebuie să păstrăm memoria celor care au apărat anterior și stau și astăzi la straja statalității Republicii Moldova”, a menționat Igor Dodon.

De asemenea, Președintele a exprimat recunoștință tuturor eroilor care au participat în războiul de pe Nistru la începutul anilor 90 și au apărat independența și integritatea teritorială a țării noastre. Totodată, șeful statului a reiterat că Președinția le va acorda mereu asistența necesară.

La finele evenimentului, Igor Dodon le-a adresat celor prezenți felicitări cu ocazia sărbătorilor de iarnă, urîndu-le pace și fericire.