CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a participat la aniversarea a 26-a de la formarea Brigăzii 3 Infanterie Motorizată „Dacia” a Armatei Naționale

În cadrul vizitei în raionul Cahul, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a participat la aniversarea a 26-a de la formarea Brigăzii 3 Infanterie Motorizată „Dacia” a Armatei Naționale.

Brigada „Dacia” a executat misiuni de dezamorsare și nimicire a circa 6000 de obiecte explozive depistate în zona de responsabilitate, a asigurat paza frontierei de stat și a participat la evacuarea și distrugerea a tone de pesticide și produse chimice periculoase din raioanele Cahul, Leova, Taraclia, Comrat, Basarabeasca. Efectivul unității a fost alături de populație, mobilizându-se în situații de urgență.

“Analizînd activitatea Brigăzii, afirm cu tărie că militarii și angajații unității constituie un adevărat model de profesionalism, demnitate și devotament prin contribuția adusă zi de zi la consolidarea apărării naționale a Republicii Moldova”, - a declarat Igor Dodon.

Astfel, în semn de apreciere a profesionalismului și a rezultatelor remarcabile obținute de efectivul unităţii în îndeplinirea cu succes a misiunilor specifice, pentru merite în asigurarea unui înalt nivel de pregătire a subunităților și pentru contribuția adusă la sporirea prestigiului Armatei Naționale, șeful statului a conferit Ordinul „Credință Patriei” clasa I, Brigăzii 3 Infanterie Motorizată „Dacia”.

De asemenea, Igor Dodon a înmînat Diploma Președintelui Republicii Moldova unui grup de militari pentru merite deosebite în activitatea pe care o desfășoară.

Șeful statului și-a exprimat încrederea că efectivul brigăzii va depune și în continuare toată silința pentru menținea capacității de luptă la nivelul necesar asigurării suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova, precum și menținerii statutului de neutralitate.

Igor Dodon a exprimat recunoștință celor care au contribuit la crearea și dezvoltarea unității. Le-a urat sănătate și succes celor care au satisfăcut serviciul militar și celor care fac parte din rîndurile unității.