CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Ilham Aliyev

La München, Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev.

Interlocutorii au discutat un spectru larg de chestiuni ce vizează cooperarea în mai multe domenii, inclusiv comercial-economic, energetic, transporturilor și investițional.

Totodată, părţile au constatat că potențialul comercial-economic existent între țările noastre nu este realizat pe deplin și în acest context, au subliniat necesitatea organizării unei noi ședințe a Comisiei interguvernamentale moldo-azere care nu s-a mai întrunit din anul 2012.

Igor Dodon a subliniat interesul deosebit al țării noastre față de atragerea investitorilor azeri în proiectele de infrastructură din Moldova. Şeful statului i-a exprimat președintelui azer recunoștința pentru sprijinul valoros care l-a acordat în realizarea mai multor proiecte sociale și umanitare, inclusiv în Autonomia Găgăuză.

În același timp, Preşedintele Moldovei a reiterat că în anul curent, în orașul Ciadîr-Lunga va avea loc deschiderea unui Centru cultural educațional, edificat cu susținerea Fondului „Heydar Aliyev”, în baza înțelegerii la care Igor Dodon a ajuns cu Ilham Aliyev în cadrul vizitei sale oficiale la Baku, în iunie 2017.

Pe finalul dialogului de astăzi, părţile au discutat perioada în care va avea loc vizita oficială a Președintelui Republicii Azerbaidjan în Republica Moldova.