CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Igor Dodon a avut o întrevedere cu Farit Muhametșin

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întîlnit cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Federaţiei Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin.

În cadrul dialogului, părțile au făcut un schimb de opinii privind situația din politica internă și externă a țării. În context, șeful statului a menționat că, în pofida mai multor acțiuni neprietenoase din partea Guvernului la adresa Federației Ruse, relațiile bilaterale dintre țările noastre se dezvoltă continuu, iar raporturile comerciale sunt în creștere.

Totodată, interlocutorii au discutat despre vizita Președintelui Dodon la Moscova, pe care o va efectua la invitaţia Preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, pentru a participa la deschiderea Campionatului Mondial de Fotbal. ”În cadrul acestei vizite este preconizată și o întrevedere cu Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Chiril”, a subliniat Igor Dodon.

În finalul întrevederii, șeful statului l-a invitat pe Farit Muhametşin să participe la Festivalul Căpşunelor şi Mierii, care va avea loc la 10 iunie, în satul natal al Președintelui, Sadova.