CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Un grup de profesioniști și sportivi ai Școlii Republicane de Hipism au vizitat obiectivele ecvestre de la Moscova

Un grup de profesioniști și sportivi ai Școlii Republicane de Hipism și Pentatlon Modern din Moldova au efectuat o vizită de lucru la Moscova, în perioada 3-7 mai, 2017. Călătoria a avut loc grație susținerii Fundației de binefacere DIN SUFLET și Federației Ecvestre din Rusia și ca urmare a vizitei recente la Chișinău a Președintelui Federației Ecvestre din Federația Rusă, Marina Secina, care a avut loc la invitația Fundației DIN SUFLET, sub patronajul Primei Doamne a Republicii Moldova, Galina Dodon.

Delegația din Moldova a avut întrevederi la Moscova cu vicepreședintele Federației Ecvestre din Rusia, Ruslan Kireev și cu directorul executiv, Serghei Kalinin. Sportivii moldoveni au vizitat școala de echitație de la Kremlin și Comitetul Olimpic din Rusia, precum și obiectivele turistice ecvestre din Moscova și din regiunea capitalei ruse.

Ruslan Kireev a dat asigurări oaspeților de la Chișinău că Federația ecvestră din Rusia  va susține sportul ecvestru din Republica Moldova, exprimînddisponibilitatea părții ruse pentru implementarea proiectelor mixte moldo-ruse.

La Comitetul Olimpic din Rusia s-a ajuns la un acord cu privire la stabilirea unor relații de colaborare constructive cu școala de hipism din Moldova și a fost convenită participarea a doi sportivi moldoveni la Campionatul Mondial de Echitație, care va avea loc la Moscova, în iulie 2017.

De asemenea a fost coordonată organizarea unor cantonamente sportive, în vara anului 2017, în cadrul cărora sportivii Şcolii Republicane de Hipism vor beneficia de cursuri suplimentare de pregătire sportivă sub îndrumarea unor specialişti de frunte din hipismul rusesc, la centre ecvestre de performanţă din oraşul Moscova. În acelaşi timp, s-a convenit asupra posibilităţii găzduirii de către partea moldovenească a unui grup de sportivi ruşi pentru cursuri organizate de specialiștii Şcolii Republicane de Hipism din municipiul Chişinău.

Totodată, cu contribuţia Federaţiei Ecvestre din Rusia şi din iniţiativa conducerii Complexului Ecvestru "Maxima Stables", elevii de la Şcoala de hipism din Chişinău vor fi vizitaţi de unul din specialiştii de talie mondială în hipism, domnul Vladimir Beleţki, care, timp de cîteva zile, va oferi ateliere şi treninguri la disciplina “sărituri peste obstacole”. 

Sportivii școlii Republicane Specializate de Hipism și Pentatlon Modern a Moldovei au exprimat sincere mulțumiri Primei Doamne a Moldovei, pentru contribuția personală la promovarea și dezvoltarea sportului ecvestru din Republica Moldova.