CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Prima Doamnă a țării a participat la un șir de evenimente cu prilejul Zilei mondiale privind protecția sănătății urechii și auzului

Astăzi este marcată „Ziua mondială privind protecția sănătății urechii și auzului”. Cu acest prilej, Prima Doamnă a țării, Galina Dodon, împreună cu soția ambasadorului Republicii Populare Chineze în Moldova, Zhang Yanjun, au vizitat mai multe instituții medicale din țară, unde, din partea Fundației de Binefacere „Din Suflet” și cu susținerea Ambasadei Chinei, a dăruit echipament medical necesar.

Inițial Prima Doamnă a vizitat Spitalul Clinic Municipal De Copii „Valentin Ignatenco” unde a purtat mai multe discuții cu medicii și a oferit instituției un aparat insuflator utilizat în chirurgia endoscopică precum și mobilier pentru 2 săli de joacă pentru copii.

Apoi Galina Dodon a vizitat Casa Comunitară pentru Copii cu Dizabilități Severe din Chișinău unde a donat un scaun multifuncțional cu verticalizator pentru copii „Dalmatian Invento” și un verticalizator „CAT Invento” care este strict necesar în reabilitarea copiilor cu deficiențe neurologice.

La Institutul de Neurologie și Neurochirurgie, Prima Doamnă a efectuat o scurtă excursie prin instituție, a discutat cu personalul și a dăruit spitalului un coagulator „Nelson” de ultimă generație care va fi foarte util în cadrul intervențiilor chirurgicale.