CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit astăzi Premiul pentru anul 2020 al Grupului pentru Dialog Social

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a primit astăzi, în cadrul unui eveniment online, Premiul pentru anul 2020 al Grupului pentru Dialog Social - una dintre cele mai vocale organizații neguvernamentale din România, cu o experiență de peste 30 de ani în promovarea valorilor democratice, a libertăților și drepturilor omului în regiune. Premiul a fost acordat doamnei Maia Sandu „pentru tenacitatea cu care construiește o politică de tip european, modernă și așezată pe baze civice, în condiții dificile”.

„Acest premiu, în egală măsură, mă bucură și mă responsabilizează și mai mult. Cu acest prilej, mi-am reafirmat determinarea de a apăra democrația și statul de drept și am menționat că, de fapt, acest trofeu este al cetățenilor Republicii Moldova”, a spus Președintele Maia Sandu în cadrul ceremoniei de premiere. „Datorită rezistenței, curajului și perseverenței lor, țara noastră a reușit să apere valorile democratice. Datorită lor, astăzi, Republica Moldova se poate mândri cu o altă imagine - o țară ai cărei cetățeni muncesc onest oriunde se află, o țară ai cărei cetățeni fac mii de kilometri ca să-și exercite dreptul la vot, o țară cu oameni care vor să trăiască onest și cred în valorile europene, în libertate și în dreptate”.

Șefa statului a accentuat că cetățenilor Republicii Moldova nu le-a fost frică - sau, dacă le-a și fost, au depășit-o - și au luptat cu capul sus împotriva corupției și a corupților. „Republica Moldova există prin cetățenii săi curajoși și demni”, a încheiat Maia Sandu.