CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de felicitare Președintelui Republicii Italiene, domnul Sergio Mattarella

EXCELENȚĂ,

Cu ocazia Zilei Proclamării Republicii Italiene, în numele poporului Republicii Moldova și al meu personal, Vă adresez sincere felicitări, însoțite de urări de pace și prosperitate poporului italian.

Folosesc acest prilej pentru a remarca stadiul avansat al relațiilor moldo-italiene, bazate pe afinități lingvistice și istorice, încredere și respect reciproc. De asemenea, îmi exprim profunda recunoștință pentru sprijinul constant al Republicii Italiene acordat parcursului european al țării mele și procesului de reforme în domenii prioritare pentru Republica Moldova.

Am toată convingerea că apropiata noastră întâlnire, la Roma, va contribui la consolidarea legăturilor între statele noastre și va ridica la un nivel calitativ nou atât dialogul politic, cât și cooperarea sectorială bilaterală, în beneficiul ambelor țări și popoare.

Reiterând urările de bunăstare pentru poporul italian, Vă rog să acceptați, Excelență, asigurarea distinsei mele considerații.