CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Declarația Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, după întrevederea cu Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda

Stimate Domnule Președinte Duda, vă mulțumesc ca ați acceptat invitația mea de a vizita Republica Moldova. Mă bucur să vă salut la Chișinău, la scurt timp după întâlnirea noastră de la Varșovia, în luna iunie, precum și după participarea comună la reuniunea de la Kyiv, la începutul acestei săptămâni. De asemenea, suntem onorați că puteți participa mâine, împreună cu noi, și sărbători 30 de ani de la independența Republicii Moldova.

Mesajul Președintelui Maia Sandu la Summitul de lansare a „Platformei Crimeea”

Vă mulțumesc pentru invitația de a vorbi la acest eveniment important - inaugurarea „Platformei Crimeea”. Sunt aici pentru a reafirma sprijinul neclintit al Republicii Moldova pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale internațional recunoscute. Crimeea este parte a Ucrainei, iar anexarea sa ilegală este o încălcare flagrantă a dreptului internațional.

Mesajul Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la deschiderea Congresului Diasporei

Mă bucur de ocazia de a vă vorbi, astăzi, la deschiderea Congresului Diasporei, chiar dacă în format online cu majoritatea participanților. Vreau întâi de toate să adresez mulțumiri sincere dumneavoastră, tuturor cetățenilor noștri aflați peste hotare, pentru că nu uitați de țara voastră, pentru că vă interesează ceea ce se întâmplă în Republica Moldova și pentru că vă implicați activ în dezvoltarea țării noastre.