CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Mesajul Președintelui Maia Sandu la Summitul de lansare a „Platformei Crimeea”

Vă mulțumesc pentru invitația de a vorbi la acest eveniment important - inaugurarea „Platformei Crimeea”. Sunt aici pentru a reafirma sprijinul neclintit al Republicii Moldova pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul frontierelor sale internațional recunoscute. Crimeea este parte a Ucrainei, iar anexarea sa ilegală este o încălcare flagrantă a dreptului internațional.

Mesajul Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, la deschiderea Congresului Diasporei

Mă bucur de ocazia de a vă vorbi, astăzi, la deschiderea Congresului Diasporei, chiar dacă în format online cu majoritatea participanților. Vreau întâi de toate să adresez mulțumiri sincere dumneavoastră, tuturor cetățenilor noștri aflați peste hotare, pentru că nu uitați de țara voastră, pentru că vă interesează ceea ce se întâmplă în Republica Moldova și pentru că vă implicați activ în dezvoltarea țării noastre.

Discursul doamnei Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, la ședința de constituire a Parlamentului de legislatura a XI-a

Astăzi, la mai bine de șapte luni de când am devenit Președintele Republicii Moldova, vin în fața Parlamentului pentru prima dată. Mă bucur că o pot face într-un Parlament nou și legitim, care va avea o majoritate onestă și reformistă, și care ia locul unui Legislativ care a scos la iveală tot ce a fost mai corupt și mai imoral în politica moldovenească.

Mesajul Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prilejul celei de-a 90-ea aniversări a scriitorului Vladimir Beșleagă

Una dintre cele mai prezente și mai vocale personalități ale momentului din țara noastră, Vladimir Beșleagă, împlinește astăzi onorabila vârstă de 90 de ani. Este omul, creatorul și cetățeanul complex, care s-a afirmat ca scriitor, eseist, publicist, traducător, dar și ca spirit civic și autoritate morală pentru mai multe generații.