CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Discursuri și mesaje

Mesajul doamnei Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, la deschiderea Forumului de afaceri moldo-german

Vă salut călduros la deschiderea acestui Forum de afaceri moldo-german, care își desfășoară lucrările astăzi la Chișinău. Vizita domnului președinte Steinmeier este foarte importantă pentru noi. Aceste forum este un eveniment important pentru țara noastră. Suntem recunoscători reprezentanților mediului de afaceri din Germania pentru interesul de a vizita Republica Moldova și de a cunoaște mai bine oportunitățile pe care le oferă țara noastră.

Declarația de presă a doamnei Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, după întrevederea cu domnul Frank-Walter Steinmeier, Președintele Republicii Federale Germania

Domnule președinte Frank-Walter Steinmeier, bine ați venit la Chișinău! Mă bucur să vă salut în Republica Moldova la doar patru luni după vizita mea la Berlin, la sfârșitul primăverii. Vizita dumneavoastră ne oferă prilejul să reconfirmăm importanța pe care țara noastră o acordă relației cu Republica Federală Germană și să dezvoltăm această relație, în interesul cetățenilor ambelor țări.

Mesajul doamnei Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, la cea de-a 76-a sesiune a Adunării Generale a Națiunilor Unite

Acum câteva săptămâni, țara mea, Republica Moldova, a sărbătorit cea de-a 30-a aniversare de la proclamarea Independenței sale. Vreau să folosesc această ocazie și să-mi felicit încă o dată concetățenii pentru această etapă importantă pentru noi toți! Împreună, am ales democrația și libertatea în locul corupției și al capturării statului. Și este o mare onoare pentru mine să mă adresez astăzi, în numele lor, acestui for de nivel înalt al ONU.

Mesajul Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, cu prilejul aniversării a 30-a de la crearea Armatei Naționale

Sunt onorată să particip astăzi, alături de dumneavoastră, la evenimentul prin care celebrăm Armata Națională, la 30 de ani de la crearea acesteia. Este o aniversare care ne amintește despre cele mai importante etape care au făcut din Armata Națională o instituție de încredere a statului și care ne motivează să ne gândim la viitorul ei, care este strâns legat de viitorul țării noastre.

Declarația Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, după întrevederea cu Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda

Stimate Domnule Președinte Duda, vă mulțumesc ca ați acceptat invitația mea de a vizita Republica Moldova. Mă bucur să vă salut la Chișinău, la scurt timp după întâlnirea noastră de la Varșovia, în luna iunie, precum și după participarea comună la reuniunea de la Kyiv, la începutul acestei săptămâni. De asemenea, suntem onorați că puteți participa mâine, împreună cu noi, și sărbători 30 de ani de la independența Republicii Moldova.