CONSTITUȚIA
REPUBLICII MOLDOVA
Contact

Șefa statului, la o vinărie din Căușeni: „Afacerile mici și mari din sectorul vitivinicol, din diferite regiuni ale țării, dinamizează economia locală”

Președinta Maia Sandu, în vizită la Căușeni, a făcut cunoștință cu familia Gogu care are o mică afacere - Vinăria Gogu. Jumătate din cele 50 mii de sticle produse anual de companie sunt vândute în țările europene, Canada și Japonia, ceea ce este o dovadă a competitivității vinurilor Gogu. Vinificatorul Ilie Gogu intenționează să-și extindă afacerea și să o transforme în una ecologică: și-a propus să obțină certificatul ecologic pentru vița-de-vie și a instalat panouri fotovoltaice ca să folosească energia verde în procesul de producere. De-a lungul activității, vinăria a beneficiat de subvenții din partea statului și finanțare de la Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).   

„Afacerile mici și mari din sectorul vitivinicol, din diferite regiuni ale țării, dinamizează economia locală. Ele contribuie și la creșterea turismului rural, prin care sunt promovate tradițiile viticulturii moldovenești. Apreciem faptul că, în ultimii ani, pe piața locală apar tot mai mulți producători de vin, care stimulează competitivitatea pe piața internă, cuceresc noi destinații de export, și promovează imaginea vinurilor moldovenești la concursurile internaționale de profil”, a spus șefa statului.